Abonneren  Inloggen

Arizona 135 GT flatbedprinter aangekondigd

30 juni 2021

Canon heeft de introductie aangekondigd van de Arizona 135 GT flatbedprinter. Volgens Canon is de printer voor signmakers, printbedrijven en offset- en zeefdrukkers een technologische investering om nieuwe zakelijke kansen te benutten.

VariaDot-technologie

De printer is ontworpen voor een productiviteit en veelzijdigheid en print met hoge beeldkwaliteit. Dit is te danken aan de VariaDot-technologie. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde technieken om de juiste druppelgroottes te kiezen en zo fotorealistische afbeeldingen te printen.

Met de mogelijkheid om substraten tot 125 x 250 cm en een dikte tot 50,8 mm te verwerken en printsnelheden tot 34,2 m2/uur te halen, is de Arizona 135 GT een slimme investering vanaf slechts 2.000 m2 per jaar.

Arizona 135 GT flatbedprinter

Duurzame toepassingen

Dankzij de Arizona-flatbedtechnologie en de UV-LED-uitharding is een breed scala aan duurzame toepassingen mogelijk op harde of flexibele media met standaard of poreuze oppervlakken, waaronder glas, aluminium en andere metalen, canvas, hout, MDF, karton, keramische tegels en kunststoffen. Met de optionele Arizona Static Suppression Upgrade Kit kan de Arizona 135 GT ook printen op harde kunststofmaterialen zoals acryl, polycarbonaat en styreen.

Arizona Xpert prepress-software

De Arizona 135 GT wordt geleverd met Arizona Xpert prepress-software waarmee met gemak hoogwaardige toepassingen zijn te ontwerpen en te produceren. De software is uitgerust met kant-en-klare recepten om heel eenvoudig zelf toepassingen te maken en stelt gebruikers in staat deze recepten met klanten uit te wisselen, zodat ontwerpers het eindproduct in 3D kunnen bestuderen met Arizona Xpert Extensions en ontwerpfouten tot een minimum worden beperkt.

‘Aantrekkelijk investeringsniveau’

Michele Tuscano, Head of Global Partner Channel & Vice President EMEA - Large Format Graphics bij Canon Production Printing, zegt: ‘Door – voornamelijk via ons partnerkanaal – de Arizona 135 GT te introduceren, willen we onder signmakers, printbedrijven en offset- en zeefdrukkers die starten in de wereld van grootformaat printen of die willen diversifiëren naar nieuwe markten en toepassingen, het ideale flatbedplatform bieden voor een reeks aan printtoepassingen op zowel harde als flexibele media. Als nieuwste telg van de vijfde generatie Arizona-printers biedt de Arizona 135 GT gebruikers dezelfde kerntechnologie en voordelen als de andere familieleden in het middensegment en dat alles met een aantrekkelijk investeringsniveau.’