Abonneren  Inloggen
Van onze partner GrafiStore

GrafiStore maakt complexe print- en drukwerkprocessen toegankelijk: ‘Oplossingsgericht in hart en nieren’

18 oktober 2023

Worden jij en je team dagelijks gek van eindeloze herhalingen en tijdrovende taken? Pdf’s downloaden, die controleren en corrigeren, orders aanmaken en ga zo maar door? Hoog tijd voor verandering! Hoe? Met GrafiStore. Wij spreken met de eigenaren Jeordy en Germen over hun bedrijf.

Vertel Germen, wat doet GrafiStore precies? ‘Wij automatiseren complete printprocessen van e-commerce tot aan de boekhouding, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Dat betekent dat printbedrijven veel tijd besparen, zodat ze zich meer kunnen focussen op de werkzaamheden waar ze écht goed in zijn.’

‘Gepassioneerde vakidioten, zo mag je ons ook wel noemen’, vult Jeordy aan. ‘We vinden het heerlijk om uitgedaagd te worden bij ieder vraagstuk. Als dé expert in automatiseringen in de grafische wereld, leveren wij slimme en betrouwbare oplossingen om printprocessen zo toegankelijk mogelijk te maken. Dit gebeurt met Twentse nuchterheid, waarbij we gesprekken van mens-tot-mens erg belangrijk vinden.’

Totstandkoming

Hoe is GrafiStore ontstaan? Germen vertelt: ‘Tijdens mijn periode bij XCite International, waar ik samen met Jeordy werkte, werd de bedrijfsstrategie meer verlegd naar de verkoop van Apple computers. En dat terwijl wij juist zagen dat de behoefte in de grafische markt meer naar automatisering verschoof. Deze kloof tussen werkgever – werknemer zorgde ervoor dat Jeordy en ik kozen om voor onszelf te beginnen.’

‘GrafiStore is begonnen met het automatiseren van processen voor toonaangevende bedrijven in de printindustrie.’, vertelt Jeordy. ‘We merkten dat er een enorme behoefte was aan efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen binnen deze sector. Daar zijn we vol enthousiasme ingedoken.’

‘Nu, na bijna 15 jaar, zijn we een gevestigde naam in de grafische markt en bedienen we klanten van klein tot zeer groot. Nog steeds groeit onze klantenkring, omdat meer printbedrijven de stap maken om te automatiseren. Dit is het gevolg van een groot personeelstekort en verdwijnende kennis door pensioen/verloop naar andere sectoren. Dit tekort moet worden opgevangen met automatisering en digitalisering’, vertelt Germen.

Werkzaamheden

Jullie hebben het over het leveren van complexe print- en drukwerkprocessen. Hoe ziet dat proces eruit? Jeordy: ‘We kijken naar de specifieke individuele behoeften van de klant. Ons doel is om hen te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun visie en dat alles terwijl we behouden wat hen uniek maakt in hun werkwijzen en methodes. We geloven sterk in het leveren van maatwerkoplossingen die niet alleen voldoen aan de technische eisen, maar ook aan de bedrijfscultuur en waarden van onze klanten.’

Kan je hiervan een voorbeeld noemen? Germen: ‘Momenteel hebben we een klant die op zoek is naar brandportals, wat inhoudt dat ze alle communicatie-uitingen vanuit één platform willen beheren. Dit moet naadloos aansluiten bij hun huidige werkwijze met Multipress. Hiervoor gaan we dus op zoek naar het vinden van de juiste oplossing voor ze. Bestaat deze oplossing niet? Dan wordt deze op maat gecreëerd, passend bij hun bedrijfscultuur.’

Toekomst

‘Dit werk is fantastisch om te doen’, vertelt Germen. ‘Het geeft mij veel energie. Zelf ben ik hier al meer dan 25 jaar mee bezig. Jeordy heeft bijna twee decennia ervaring in dit vakgebied. We hebben gedurende al die jaren de kans gehad om zowel de trends als de technologieën te zien evolueren. Dat is heel gaaf!’ Jeordy sluit af: ‘We hopen nog veel te groeien in deze mooie branche.’

Hulp nodig?

Loop je vast in print- en drukwerkuitdagingen? Vrees niet! GrafiStore staat klaar om je een helpende hand te bieden!