Abonneren  Inloggen

Drukte bij rotatiepersenbouwer DG press

27 november 2023

DG press, de Nederlandse producent van smalbaanoffset persen, organiseerde 21 november het event Security & Pharma Print 2023 in de vestigingsplaats Hall. Zo’n 100 beslissers uit diverse landen, van organisaties en grafische bedrijven actief in die segmenten, bezochten het event.

De bezoekers beleefden een dag vol innovatie en inzichtelijke discussies rondom producties op smalbaan, vaak hybride, offsetrotatiepersen voor de segmenten security en pharma. Bovendien was er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de mensen van DG press en te netwerken met collega-beslissers en de vele partners van DG press die zich presenteerden. In de hal stond een gloednieuwe DG-AUXO-pers en er waren 2 van de 3 DG Visionpersen te bewonderen die aan Alliance Printers Limited in Tanzania verkocht zijn. Alliance Printers Limited richt zich met de aankoop op het vergroten van de capaciteit voor beveiligd drukwerk.

Securitydrukwerk

Deze DG Visionpersen zijn uitgerust met zes offsetdrukeenheden, met UV-droging, en beschikken over twee inkjetkoppen voor de nummering aan het einde van de productielijn. Tijdsens het event werden er ook demonstraties gegeven op zo’n pers. We lichten er 1 uit; die met een demo van securitydrukwerk. Bij die beveiligingsdruktoepassingen kan je denken aan; belastingzegels, authenticatielabels, stembiljetten, visa, kaartjes en paspoorten. Op de drukunits werden achtereenvolgens de volgende security-kenmerken aangebracht: onzichtbare inkt, een rainbow feature, een QR-code plus speciaal lijnwerk en microtekst. Ook werd een speciale inktmenging aangebracht die bij scanning een signaal afgeeft waaruit blijkt of een document echt is of vervalst.

Over DG press

DG press ontwikkelt, bouwt en upgrade smalbaan offsetrotatiepersen, die vaak in hybride vorm geleverd worden. De onderneming ontwikkelt en bouwt nieuwe persen, zoals de gemoderniseerde DG-Vision en de nieuwe DG-AUXO, de opvolger van de Thallo. Daarnaast is DG press specialist in engineering, installatie, service en onderhoud van Drent Goebel drukpersen (Vision en VSOP). DG press beschikt over ervaren mensen, waarvan een aantal nog afkomstig is uit de voormalige Drent Goebel engineering, service en onderdelenafdeling. DG press werd in augustus 2009 opgericht met 12 mensen en telt nu 65 man. DG press is met zijn engineering, installatie, service en onderhoud volledig uitgerust om de Thallo, nieuwe en (gerenoveerde) Drent Goebel persen (Vision en VSOP) en originele Drent Goebel onderdelen te leveren aan hun klanten over de hele wereld.


Geen grafisch nieuws missen?

Ontvang wekelijks de gratis nieuwsbrief van PRINTmatters